Stichting Parkmanagement Bedrijventerrein Akkermansweide

PERSBERICHT: Open Bedrijvendag Doetinchem verzet naar 23 en 24 september 2022

De initiatiefnemers IG&D Bedrijvig Doetinchem en de zes parkmanagementorganisaties streven naar een veilige en succesvolle organisatie van het evenement. Vanwege de nog steeds aanhoudende onzekerheden rondom Covid heeft de organisatie, na afstemming met de deelnemende bedrijven, besloten om de Open Bedrijvendag Doetinchem te verzetten naar het laatste weekend van september 2022.

"Het was een lastige beslissing”, vertelt Jan Garretsen, voorzitter IG&D, mede-initiatiefnemer van de Open Bedrijvendag Doetinchem. Wat hadden we het graag in maart georganiseerd, maar als organisatie moesten we een zorgvuldige afweging maken. Voor de deelnemende bedrijven, die hun deuren veilig open willen zetten, en voor de duizenden bezoekers die we uitnodigen om volop te ontdekken welke processen en innovaties achter de bedrijfsmuren in de gemeente Doetinchem plaatsvinden. De aanlooptijd richting maart was gewoonweg te kort en de onzekerheid nog te groot om er vertrouwen in te hebben dat het veilig genoeg georganiseerd kon worden. We hebben geen glazen bol, maar spreken het vertrouwen uit dat we op 23 en 24 september 2022 een succesvol evenement kunnen neerzetten waarmee we iedereen uit onze regio, jong en oud, een uniek kijkje achter de bedrijfsmuren bij de deelnemende bedrijven kunnen bieden", aldus Garretsen.

Open Bedrijvendag Doetinchem
De Open Bedrijvendag Doetinchem wordt in samenwerking met gemeente Doetinchem georganiseerd. Alle bedrijven in Doetinchem, Wehl en Gaanderen kunnen deelnemen en zich inschrijven via www.openbedrijvendagdoetinchem.nl


Met het organiseren van dit evenement wil de organisatie de bedrijvigheid en innovatieve processen bij de deelnemende bedrijven in de schijnwerpers zetten. Als consument krijg je niet vaak de kans om een bedrijf binnen te lopen, om te zien en ontdekken hoe ze werken. Op 23 en 24 september zetten de deelnemende bedrijven gezamenlijk hun deuren open en is het mogelijk om meerdere bedrijven op één dag te bezoeken.


Elk bedrijf bepaalt zijn eigen programma om bezoekers te verrassen en te laten ontdekken wat ze doen of maken. Dat doen ze door middel van rondleidingen, machines in werking, uitleg van medewerkers over de dienstverlening en productieprocessen, inspirerende interactieve workshops en nog veel meer.


Bezoekers kunnen rekenen op een boeiend en verrassend kijkje achter de bedrijfsmuren:
Op vrijdag 23 september 2022 bij de deelnemende bedrijven in Gaanderen en bedrijventerrein Akkermansweide Terborg en op zaterdag 24 september 2022 bij de deelnemende bedrijven in Doetinchem en Wehl.


Op www.openbedrijvendagdoetinchem.nl is aanvullende informatie te vinden. Blijf actueel op de hoogte en volg ‘Open Bedrijvendag Doetinchem’ op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.